Σκασμένα χείλη; Δες τους 7 χρυσούς κανόνες για να έχεις χείλη για φίλημα!



1)Μην το παρακάνεις με τα κραγιόν - Γίνε fan του lip balm

Τα κραγιόν περιέχουν αρκετές χημικές ουσίες που όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι στα χείλη σου αλλά τα βλάπτουν κιόλας. Σε καθημερινή βάση, να προτιμάς να φοράς lip balm ή κραγιόν ενυδατικά που στα συστατικά τους περιέχουν jojoba oil, shea butter, vitamin E, beeswax, coconut oils, almond κτλ που προσφέρουν στα χείλη ενυδάτωση και τα διατηρούν απαλά!

2)Γιατί τα δαγκώνεις; Γιατί τα γλείφεις;

Μια κακή συνήθεια που έχουμε είναι να γλείφουμε τα χείλη μας, ειδικά όταν τα νιώθουμε ξηρά ή να τα δαγκώνουμε τις στιγμές που νιώθουμε στρεσαρισμένοι. Αυτό όμως επιδεινώνει το "πρόβλημα", αφού το σάλιο (περιέχει πεπτικά ένζυμα) τα ξηραίνει παραπάνω και ουσιαστικά "σπάει" το "προστατευτικό τείχος" που υπάρχει στα χείλη για να τα διατηρεί ενυδατωμένα.

3)Απολέπιση αδελφές μου, απολέπιση!

Τουλάχιστον, μία φορά την εβδομάδα, πρέπει να μπει στην beauty ρουτίνα σου, να κάνεις scrub στα χείλη. Ουσιαστικά, πρέπει να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Χρησιμοποίησε λοιπόν μια φυσική μορφή απολέπισης, με ελαιόλαδο και ζάχαρη ή με μέλι και ζάχαρη. Τα χείλη θα γίνουν πιο απαλά και ροδαλά!

4)SOS για SPF!

Στα χείλη μας εκλείπει η ουσία της μελανίνης για αυτό λοιπόν είναι πολύ πιο ευαίσθητα όταν εκτιθόμαστε στον ήλιο. Οφείλουμε να χρησιμοποιούμε ένα lip balm που να έχει δείκτη αντηλιακής προστασίας.

5)Γιατί σαν το σπιτικό δεν έχει!

Και επειδή τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς είναι αυτά που προέρχονται από τη μητέρα φύση, ορίστε τρεις συνταγές για να δεις θεαματικά αποτελέσματα!

* Ανακατέψτε λίγο αμυγδαλέλαιο και μέλι και έπειτα κάνε μασάζ και άφησε το μείγμα αυτό να δράσει όλο το βράδυ στα χείλη σου.
* Τοποθέτησε βαζελίνη με ελαιόλαδο 3-4 φορές την ημέρα.
* Αν θέλεις να "λευκάνεις" τα χείλη σου χρησιμοποίησε χυμό λάιμ και γλυκερίνη σε συνδυασμό.
* Μια μάσκα χειλιών μπορείς να φτιάξεις με κρέμα γάλακτος και μέλι. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε μέλι και ροδόνερο.

6)Σου βρίσκεται μήπως βαζελίνη;

Όλοι μας έχουμε στο σπίτι, ένα βαζάκι βαζελίνης. Και στοιχηματίζω πως ξέρεις τις ενυδατικές ιδιότητες της στα χείλη. Δοκιμασμένο και αγαπημένο!

7)Ξέβγαλε καλά καλά!

Μετά το βούρτσισμα των δοντιών, φρόντισε να ξεπλύνεις καλά το στόμα και τα χείλη σου.


2 σχόλια:

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις